Noves dinàmiques mundials en l’era post-Covid: desafiaments per a l’economia pública, social i cooperativa

Keynote Speakers: Paul Krugman i Mariana Mazzucato

El 33 Congrés Internacional del CIRIEC compta amb un panell excepcional de conferenciants de primer nivell, una conferència inaugural a càrrec del premi Nobel d’Economia Paul Krugman, i una conferència de clausura pronunciada per Mariana Mazzucato, economista referent en l’anàlisi del paper del govern com a motor d’innovació.

Paul Robin Krugman (1953) és un economista, professor i columnista estatunidenc. És professor d’economia en Princeton i en la London School of Economics, i columnista de ‘The New York Times’. En 2008 va ser guardonat amb el Premi Nobel d’Economia, per les seues contribucions a la Nova Teoria del Comerç i a la Nova Geografia Econòmica. Krugman es troba entre els economistes més influents del món. És autor o editor de 27 llibres i ha publicat més de 200 articles acadèmics en revistes professionals i volums editats.

Per part seua, Mariana Mazzucato és professora d’Economia de la Innovació i Valor Públic en l’University College, de Londres, on és directora fundadora de l’Institut d’Innovació i Acció Pública. El seu treball posa en dubte el pensament ortodox sobre el paper de l’Estat i el sector privat en l’impuls de la innovació; com es crea, mesura i comparteix el valor econòmic, i com pot dissenyar-se la política de conformació del mercat d’una “manera orientada a la missió” per a resoldre els grans reptes als quals s’enfronta la humanitat. Ha sigut guardonada amb premis internacionals, com el Premi John von Neumann 2020 i el Premi Leontief 2018 per a l’Avanç de les Fronteres del Pensament Econòmic.

Però a més, en el Congrés intervindran en 6 sessions plenàries i 8 tallers més de 50 investigadors, directius d’empreses i responsables del sector públic debatent temes de tant interés com l’habitatge i el desenvolupament urbà, la governança, els partenariats entre l’economia pública i l’economia social, la transició ecològica justa, les inversions públiques, la cobertura de serveis essencials com l’energia, el transport o l’aigua, la innovació, els objectius de desenvolupament sostenible.

Tot això, al costat de 16 sessions dedicades a l’economia social, en les quals podran sotmetre’s a debat més de 60 comunicacions. Es preveu, doncs, un Congrés intens i participatiu, facilitat pel fet que la seu del Congrés comptarà amb traducció simultània en espanyol, anglés, francés i alemany.