Noves dinàmiques mundials en l’era post-Covid: desafiaments per a l’economia pública, social i cooperativa

El Palau de les Arts de València, seu del 33 Congrés Internacional del CIRIEC

El 33 Congrés Internacional del CIRIEC tindrà lloc en el Palau de les Arts Reina Sofia (www.lesarts.com/es/). Després de la inauguració del Hemisfèric en 1998, el Museu dels Ciències en 2000 i l’obertura al públic del Oceanogràfic en 2003, el Palau de les Arts    Reina Sofia completa el component artístic i arquitectònic que representa la decidida aposta de la Comunitat Valenciana   per la cultura en el seu més ampli sentit, al costat de la ciència, la tecnologia i la naturalesa. Inaugurat en 2005, el majestuós edifici compta amb les més modernes tecnologies, en un espai avantguardista i actual.

El Palau de les Arts, dissenyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, es presenta com una gran escultura d’alt contingut simbòlic. Disposa de plataformes en volada a diferents altures, amb passejos i vegetació, a les quals s’accedeix mitjançant ascensors panoràmics i escales situades a l’interior de les carcasses metàl·liques que hi ha a banda i banda de l’edifici.

València: una superposició de cultures

València premia al visitant amb 300 dies de sol a l’any i una temperatura mitjana anual de quasi 18°C. Fundada l’any 138 abans de Crist pels romans, la ciutat és una superposició de cultures romana, visigoda, musulmana i medieval. Mostra d’això són monuments tan representatius com La llotja de la Seda (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), La Almoina, Les Torres de Serrans i de Quart o la Catedral.

Més enllà de l’arquitectònic, el Tribunal de les Aigües, fundat l’any 1000 i reconegut per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Però a més és una ciutat en contínua evolució. Una ciutat que presumeix del seu passat històric, però s’atreveix amb les grans construccions del segle XXI.

A més, València ha sigut reconeguda Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022, per la Comissió Europea i Capital Mundial del Disseny 2022.