El Palau de les Arts de València, seu del 33 Congrés Internacional del CIRIEC
El 33 Congrés Internacional del CIRIEC tindrà lloc en el Palau de les Arts Reina Sofia (www.lesarts.com/es/). Després de la inauguració del Hemisfèric en 1998, el Museu dels Ciències en 2000 i l’obertura al públic del Oceanogràfic en 2003, el Palau de les Arts Reina Sofia completa el component artístic i arquitectònic que representa la decidida aposta de la Comunitat Valenciana per la cultura en el seu més ampli sentit, al costat de la ciència, la tecnologia i la naturalesa. Inaugurat en 2005, el majestuós edifici compta amb les més modernes tecnologies, en un espai avantguardista i actual.
El Palau de les Arts, dissenyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, es presenta com una gran escultura d’alt contingut simbòlic. Disposa de plataformes en volada a diferents altures, amb passejos i vegetació, a les quals s’accedeix mitjançant ascensors panoràmics i escales situades a l’interior de les carcasses metàl·liques que hi ha a banda i banda de l’edifici.
València: una superposició de cultures
València premia al visitant amb 300 dies de sol a l’any i una temperatura mitjana anual de quasi 18°C. Fundada l’any 138 abans de Crist pels romans, la ciutat és una superposició de cultures romana, visigoda, musulmana i medieval. Mostra d’això són monuments tan representatius com La llotja de la Seda (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), La Almoina, Les Torres de Serrans i de Quart o la Catedral.
Més enllà de l’arquitectònic, el Tribunal de les Aigües, fundat l’any 1000 i reconegut per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Però a més és una ciutat en contínua evolució. Una ciutat que presumeix del seu passat històric, però s’atreveix amb les grans construccions del segle XXI.
A més, València ha sigut reconeguda Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022, per la Comissió Europea i Capital Mundial del Disseny 2022.