CIRIEC accelera els preparatius per al seu 33 Congrés Internacional sobre Economia Pública, Social i Cooperativa – València, 13 a 15 de juny de 2022
CIRIEC-Espanya i el CIRIEC-Internacional estan accelerant els preparatius per a la celebració del 33 Congrés Internacional del CIRIEC els dies 13 a 15 de juny de 2022 a València. Per a això, la capital del Túria va acollir els passats dies 22 i 23 de novembre una sèrie de reunions i recepcions institucionals del CIRIEC, a més de que es va visitar la que serà la seu del Congrés, el Palau de les Arts, de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.
Així, una delegació del CIRIEC-Internacional, encapçalada pel seu president, Alain Arnaud, i el president del CIRIEC-el Canadà, Leopold Beaulieu, al costat de la presidenta de CIRIEC-Espanya, Adoración Mozas; el director de CIRIEC-Espanya i comissari del 33 Congrés, José Luis Monzón, i el president de la Comissió Científica, Rafael Chaves, van ser rebuts pel conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, qui es va interessar pels preparatius del Congrés i va apreciar els principals ponents previstos per a aquest, el premi Nobel d’Economia Paul Krugman, i la professora Mariana Mazzucato.
La mateixa delegació va ser rebuda també en el Palau de la Generalitat Valenciana per la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, que igualment va mostrar l’entusiasme de Presidència de la Generalitat d’acollir i de poder participar en aquest esdeveniment.
Els directius del CIRIEC-Espanya i del CIRIEC-Internacional van tindre ocasió també de visitar les instal·lacions del Palau de les Arts en les quals se celebrarà el 33 Congrés Internacional del CIRIEC.
CIRIEC-Espanya i CIRIEC-Internacional conviden a la comunitat internacional al Congrés, dirigit a directius d’empreses públiques i privades a nivell global, representants del món econòmic i social, dirigents cooperatius i de l’economia social, sindicalistes, polítics, professionals i científics.
La conferència inaugural serà a càrrec de Paul Krugman, Premi Nobel d’Economia 2008. Paul Robin Krugman (1953) és economista, professor i columnista estatunidenc. És professor de la Universitat de Princeton i de la London School of Economics, i columnista del ‘New York Times’. Krugman es troba entre els economistes més influents del món. És autor o editor de 27 llibres i ha publicat més de 200 articles acadèmics en revistes professionals i volums editats.
Programa tancat i crida a la presentació de comunicacions
El CIRIEC-Internacional va celebrar també el passat 23 de novembre, en la Facultat d’Economia de la Universitat de València, una reunió del Praesidium, en la qual es va tindre l’ocasió de tancar el programa del Congrés.
Segons l’avançat, en el Congrés intervindran en 6 sessions plenàries i 8 tallers més de 50 investigadors, directius d’empreses i responsables del sector públic, debatent temes de tant interès com l’habitatge i el desenvolupament urbà, la governança, els partenariats entre l’economia pública i l’economia social, la transició ecològica justa, les inversions públiques, la cobertura de serveis essencials com l’energia, el transport o l’aigua; la innovació, els objectius de desenvolupament sostenible.
Així mateix, CIRIEC-Espanya ha llançat una crida a la presentació de comunicacions per al Congrés, ja que, a més de les sessions abans descrites estan previstes 16 sessions de presentació de comunicacions, dedicades a les investigacions més actuals en economia social, en les quals podran sotmetre’s a debat més de 60 comunicacions.
Congrés intens i participatiu
Amb tot, es preveu un Congrés intens i participatiu, facilitat pel fet que la seu del Congrés comptarà amb traducció simultània en espanyol, anglés, francés i alemany.
El 33 Congrés Internacional del CIRIEC a València ve avalat per l’èxit del 19 Congrés, celebrat en 1992 també a València sota la direcció del professor José Barea, i del 28 Congrés, de Sevilla, la Comissària del qual va ser l’actual presidenta de CIRIEC-Espanya, Adoración Mozas.
València és a més un referent internacional en matèria d’economia social, tant en l’àmbit investigador com en el de les seues realitzacions pràctiques, amb un potent moviment cooperatiu i un arrelat tercer sector. En paraules del professor José Luis Monzón, “amb aquestes credencials, és lògic que València, 30 anys després, siga el punt d’arrancada internacional d’una nova etapa, una etapa decisiva per a superar els desafiaments que la nostra societat té plantejats. Sens dubte, crec que València serà en 2022 la capital mundial de l’economia pública, el cooperativisme i l’economia social”.